ARTOMONDO IN DE BAN VAN DEVENTER 1250 JAAR

ARTOMONDO IN DE BAN VAN DEVENTER 1250 JAAR

De kunstenaars van ARToMoNDo werken op dit moment aan een eigen expositie van Deventer 1250 jaar. Het thema Deventer is uitgewerkt in diverse media. Er zijn glas in lood schilderijen en pentekeningen van de skyline van Deventer, mono- en andere prints, pyrografie, tekeningen, schilderijen en natuurlijk dat waarmee ARToMoNDo bekend is geworden: kleurrijk mozaïek. De expositie is te zien in de winkel van ARToMoNDo, Nieuwstraat 20, Deventer in de maanden juli en augustus. Er is een officiële opening gepland op donderdag 5 juli om 16.30 uur.

[metaslider id=”880″]

VVV

De skyline van Deventer is geen nieuw onderwerp voor ARToMoNDo, want voorheen werd het werk van de ARToMoNDo kunstenaars verkocht bij de VVV en daar is herkenbaarheid een vereiste. Toch vonden de twaalf kunstenaars die meedoen aan deze expositie het een uitdaging om andere aspecten van Deventer te laten zien, in andere technieken.

PYROGRAFIE EN MOZAIEK

Een kunstenares is zeer bedreven in pyrografie, ofwel houtbranden. Zij heeft prachtige tableaus gemaakt van ondermeer de watertoren en de Waag. Daarnaast maakt zij en andere kunstenaars mooie kleurrijke mozaïeken. Mozaïek is nog steeds de ‘core business’ van ARToMoNDo. Volgens eigenaar Marianne de Bakker is dat omdat het een rustgevende bezigheid is die altijd een goed resultaat geeft. Zij ziet het ook als metafoor voor ARToMoNDo; iedereen is verschillend, iedereen draagt zijn steentje bij en samen vormt het een kleurrijk geheel. Voor degene die thuis willen mozaïeken zijn er in de winkel van ARToMoNDo mozaïekmaterialen te koop en er is een mooie mozaïek workshopruimte.