Opening Driedubbel-expositie

Opening Driedubbel-expositie

Opening Driedubbel-expositie op dondredag 17 JANUARI  16.30 uur.

Atelier ARToMoNDo opent op 17 januari aanstaande haar deuren aan de Nieuwstraat 20 voor weer drie bijzondere exposanten. Onder de titel ‘HartEssentie’ laat kunstenaar Marjanne Hilberink haar expressieve wolviltschilderijen zien. Deze abstracte kleurrijke werken komen puur intuïtief tot stand. Marjanne is één van de deelnemers van ARToMoNDo. Van de andere ARTO-deelnemers is, onder de titel ‘Pinterest Offline’, een overzicht van diverse werken, muurvullend gepresenteerd. Als derde is er in de vitrinekast een klein overzicht van papieren sieraden en expressieschilderijen van ‘Recycledoll’ te zien. Belangstellenden worden uitgenodigd om bij de opening van de expositie op donderdag 17 januari om 16.30 uur aanwezig te zijn.

HartEssentie
Marjanne Hilberink is zo’n twee jaar actief bij ARToMoNDo. In deze periode heeft ze het wolvilten verder ontwikkeld tot de prachtige kleurrijke werken die het nu zijn. Marjanne werkt puur intuïtief en zonder vooropgezet idee. ‘Wat de essentie is, is dat ik aan het teruggaan ben naar mijn eerste natuur. Dat voelt superfijn maar in de praktijk van alledag brengt dit vele uitdagingen met zich mee. Het gaat dan ook in golfbewegingen. Fases van veel meer introverte en meer extrovert wisselen elkaar af en daar heb ik weinig invloed op. HartEssentie is voor mij onvoorwaardelijke liefde.’

‘Pinterest Offline’
Is niet zozeer een expositie gemaakt voor de verkoop, eerder een werkschouw en nog meer een inkijkje in wat we in het atelier doen bij de lessen van tekenen en schilderen, tijdens de dagbesteding. Het is vooral voor de deelnemers zelf om terug te kunnen blikken naar wat ze hebben gemaakt, onderzocht en geleerd. Soms is het ook fijn om dingen te maken die niet direct voor de winkel of de verkoop worden gemaakt. Of om gewoon te doen, te ervaren. Het gaat dan meer om het proces van hoe je tot iets komt en dat er iets uit je handen komt! Dat mag ook wel eens in de belangstelling staan. Want sommige dingen hebben waarde door het proces te laten spreken, maar ook als zichtbaar wordt dat iedereen zijn eigen handschrift heeft! Daarin huist een schoonheid op zich!

Recycledoll/kunstexpositie St Maarten
Onder de naam recycledoll maakt een kunstenares uit de overzeese gebiedsdelen prachtige sieraden van papier. Recycledoll is veelzijdig en van haar hand zijn er ook expressieschilderijen te zien. Ze geeft aan dat creativiteit in haar familie zit, net als mooie dingen maken van waardeloos materiaal. Het veelkleurige intuïtieve werk past goed bij de aard en intentie van het werk van de kunstenaars van ARToMoNDo. Deze expositie blijft echter langer bij ARToMoNDo en doet ook mee in de (zeer speciale!) rondreizende expositie van kunstenaars uit St. Maarten die op 21 februari wordt geopend.

Bijzondere combinatie
Eigenares en kunstenaar Marianne de Bakker is in haar nopjes met deze combi expositie. ‘De werken versterken elkaar en bij alle drie de exposanten is intuïtie het uitgangspunt.’ Marianne begon in 2011 met haar ARToMoNDo atelier in De Fermerie aan het Muggeplein in Deventer en is sinds een jaar aan de Nieuwstraat gevestigd waar er ook een galerie- en winkelfunctie is. Het atelier kent een mooie mix van mensen met een diverse zorgvraag, achtergrond en creatieve aspiraties. Marianne: ‘ik word nog steeds oprecht blij als mensen groeien en in hun kracht komen, en ik ben er trots op dat ik daaraan mag bijdragen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij
Marianne de Bakker.

Tel. 06-24645934
info@artomondo.nl