‘Lof der Traagheid’ Expositie

‘Lof der Traagheid’ Expositie

Opening lente expositie op 21 maart om 16.30 uur.

De expositie ‘Lof der Traagheid’ is een uitnodiging om stil te staan bij het tijdperk waarin we nu leven. Iedereen heeft zo zijn eigen tempo die enorm kunnen verschillen….Hoe kunnen we elkaar hierin ontmoeten? En eventueel medestanders worden, want in hoeverre leven we in de Chronos, de kloktijd? En in hoeverre wordt het niet eens tijd, dat we het elkaar en onszelf gunnen om wat meer in de Kairos tijd te leven?!  Deze expositie is het resultaat van een langdurend en intensief onderzoek naar tijdsbeleving in al haar facetten. Het resultaat is een filosofische beschouwing verwerkt in toegepaste kunst, grafisch werk, tekeningen en ruimtelijk werk. Te zien zijn o.a. t-shirts, tasjes en klokken, ontwikkeld door beeldend kunstenaar Dino van der Heide. Gestudeerd aan de DEVA Almelo, Minerva Groningen, en afgestuurd aan de HKU te Utrecht. De expositie wordt donderdag 21 maart geopend om 16.30 uur bij ARToMoNDo, Nieuwstraat 20 in Deventer.

 Beeldend kunstenaar D. van der Heide heeft een informatieverwerkings-stoornis genaamd ADD. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat dit thema naar boven kwam in het atelier van Artomondo. In haar leven was traagheid en wegdromen, de tijd vergeten, altijd een issue en de kunst om daarmee om te gaan ook. Haar tijdsbeleving werkt blijkbaar anders. Ze kan zich ervoor schamen, (het proberen te verbergen en doen alsof het niet zo is,) of juist kijken naar de tijd waarin wij leven en ‘in haar kracht’ gaan staan. Dat doet ze met deze expositie.

De tijd is aangebroken voor de ´Lof der traagheid´ beweging en de kijker wordt uitgenodigd om aan te haken. Koop een t-shirt of een tas die Dino traag maar gestaag ontwikkelde op handmatige/analoge wijze. ARToMoNDo is zodoende een winkel voor goed doordachte aankopen. Je kunt alleen iets kopen op bestelling. Ze maakt het vervolgens met tijd en aandacht voor je. Handmatig drukken is tijdrovend dus mocht het storm lopen dan stelt ze uw geduld op de proef!

Kom Kairos, ook wel de ‘God van het geschikte Moment’ genoemd, beleven bij ARToMoNDo.

En haast u zich vooral niet!