Expositie pyrografie ‘Wondere wereld’

Expositie pyrografie ‘Wondere wereld’

Opening najaarsexpositie pyrografie van Paulina Leiendecker

‘Wondere wereld’ bij Artomondo

De expositie pyrografie wordt donderdag 26 september geopend om 16.30 uur.

De expositie ‘Wondere wereld’ is een uitnodiging om je mee te laten nemen in de wereld van de maker Paulina Leiendecker. Paulina Leiendecker(60) heeft zich de bijzondere kunst van de pyrografie eigen gemaakt die past bij haar leven dat staat in het teken van vrijheid. Paulina is opgegroeid in de woonwagen van haar opa Koperen Ko. De familie trok samen rond in Zuid Nederland. Zo’n start vormt je voor het leven. Het bloed van zigeuners en indianen stroomt door Paulina’s aderen en dat zie je in haar werk. Veel taferelen met dieren en totems maar ook oneindig veel levensechte portretten van mensen en taferelen van het zigeunerleven. Paulina is een goed observator en weet de houtbrander te laten doen wat zij in haar hoofd heeft.

Het houtbranden heeft Paulina bij ARToMoNDo geleerd. Het bleek helemaal ‘haar ding.’ Meer dan honderd werken sieren de expositieruimte van het atelier. De veelheid maakt het een wondere wereld. De werken zijn ook te koop. ARToMoNDo-eigenaar Marianne de Bakker is in haar nopjes: ‘Ik vind het werk van Paulina echt zogenoemde ‘outsiderkunst’ waarbij de maker een sterke innerlijke drijfveer heeft en zich niet bezighoudt met reguliere kunststromen en normen. Ik hoop dat ook dat Paulina volgend jaar mee kan doen met de Art Brut Biennale in Hengelo. Binnenkort wordt haar werk geballoteerd. Zeker zo mooi is de enorme persoonlijke groei die Paulina heeft doorgemaakt.’

Voorlopig is haar werk te zien bij ARToMoNDo van 26 september t/m
20 december 2019.