Opening Expositie op 12 December 16.30 uur ‘Ruig en Rozen’ 

Expositie van levenskunstenaar Rudi Kommerkam

Met ‘Ruig en rozen’ is de expositie van de Rudi Kommerkamp goed samen te vatten. Van oorsprong schilder van monumenten schildert Rudi nu op doek, paneel, hout en alles wat hij vindt. Het zijn ruige intuïtieve schilderijen die hij in één flow op het doek smijt maar ook opvallend veel bloemenschilderijen. ‘Van bloemen wordt ik blij’, zegt hij. Rudi schildert sinds ruim een jaar bij ARToMoNDo en heeft nu een solo expositie van een groot deel van zijn werk. Het werk is dagelijks te zien bij ARToMoNDo, Nieuwstraat 20 van dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur. De expositie duurt tot 13 maart.

Druipende schilderijen

De titel ‘Ruig en Rozen’ gaf ARToMoNDo-eigenaar Marianne de Bakker aan de expositie van Rudi Kommerkamp. ‘Het is een bijzondere man, door het leven getekend maar met een opmerkelijk goed humeur, altijd vrolijk. En getalenteerd, echt een ‘art brut’ kunstenaar. Ik herinner me een van de eerste keren dat hij hier binnen kwam met druipende schilderijtjes. Bij gebrek aan schildersmateriaal had Rudi koffie, suiker en meel gebruik om mee te schilderen. Met een mooi resultaat trouwens. Ook kit, houtlijm  en andere bouwmaterialen gebruik hij graag en veel . Daaraan herken je toch de huizenschilder.

Het schilderen gaat het best wanneer Rudi goed in zijn veel zit, als hij leuke dingen doet en leuke mensen ontmoet. Dan krijgt hij zin om te tekenen en begint hij gewoon. Hij ziet wel wat er uitkomt. ‘hoe verder je gaat, hoe meer het wordt,’ zegt hij er over.

Kleuren voor jongens en mannen

De laatste tijd is Rudi veel aan het tekenen: gekke mannetjes, rondborstige vrouwen en veel Deventer tafereeltjes. Allemaal open lijn tekeningen, prima geschikt om in te kleuren. ‘Kleur je kalm, voor jongens (en mannen die altijd jongens blijven). ’ De bezoeker kan tijdens de opening van de expositie ervaren hoe dat is. Ook is het bijzondere kleurboek van Rudi te koop bij ARToMoNDo. Er zijn ook al plannen voor een boek (titel: de haai en de zeemeermin). Kom kijken naar het werk van deze bijzondere man.