Expositie ‘Artomondo en het Niks’

Expositie ‘Artomondo en het Niks’

De opening van deze bijzondere expositie is op vrijdag 19 juni 2020 om 16.00 uur.

Hoera! Toch nog de expositie ‘Artomondo en het Niks’.

De ZERO-beweging inspireert deelnemers bij Artomondo.
De eerste maanden van 2020 is er hard gewerkt bij Artomondo. Er werd een expositie georganiseerd. Er werden uitnodigingen verstuurd. Er verschenen persberichten in de plaatselijke kranten. En toen kwam Covid-19. Het werd stil…

Nu, drie maanden later, staat de opening opnieuw gepland. Gewoon omdat het zo jammer is dat anders niemand dit mooie werk ziet waar onze deelnemers zoveel ziel en zaligheid in gestopt hebben.

Deelnemers van de dagbesteding Artomondo lieten zich inspireren door de ZERO-beweging, in Nederland bekend als de NUL-beweging met leden als Herman de Vries, Armando en Jan van Schoonhoven.

Reden was de komst van het Eicas-museum naar Deventer. Dit museum wil zich richten op de ZERO-beweging, een stroming die werd gevormd in de jaren 60. Hun werkwijze was ‘anti-schilderkunstig’ en ze maakten gebruik van industriële materialen, zoals autobanden, spijkers en kratjes. Bij NUL ging het ZERO om schoonheid. Opvallend in de Nul-beweging is ritme en herhaling. Kenmerkend was het gebruik van weinig kleur en van al bestaande materialen die niet of nauwelijks bewerkt werden.

Van 19 juni t/m 3 juli is het werk te zien in de expositieruimte van Artomondo, Nieuwstraat 20 in Deventer.
Artomondo is open van dinsdag t/m donderdag van 10.00 uur t/m 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 uur t/m 13.00 uur.