Opening expo bij Kunstwerkt/ARToMoNDo

Datum/Tijd
Datum: vrijdag 10 juli 2020
Van 16:00 tot 18:00 uur

Dompel je onder in de fantastische wereld van Fatma Temiz

Honderden tekeningen en tientallen schilderijen van Fatma Temiz hangen bij Kunstwerkt/ ARToMoNDo in de Nieuwstraat. Hoe lang je er ook naar kijkt steeds zie je weer wat anders. Je kunt de tekeningen ook draaien en vanaf alle kanten zie je een andere fantasiewereld. De bezoeker wordt uitgenodigd zich ook mee te laten voeren in deze fantastische wereld die opent op vrijdag 10 juli as op 16.00 uur. De expositie is daarna te zien tot 28 augustus op dinsdag tot en met donderdag van 09.00-16.30 uur en op vrijdagmorgen van 09.00 tot 12.30 uur.

Fatma tekent al haar hele leven. Als klein meisje tekende ze op de hoekjes van de krant die haar vader las. Haar vader die overigens ook creatief is, net als haar opa en zus en broer, het zit in haar genen. Als ze tekent gaat er een andere wereld voor haar open. Er ontstaat rust in haar hoofd, structuur en regelmaat. Hoe druk haar tekeningen ook zijn, ze moeten ‘kloppen’. Alle figuren zijn met elkaar verbonden, het is een doorlopende lijn. Haar tekeningen zijn zwart-wit, op haar schilderijen zijn de figuren ingekleurd en komen ze ‘tot leven. ’

Bij het beschouwen van de schilderijen verwondert ze soms zichzelf ‘he heb ik dat ook getekend.’ Ze vindt het fijn als anderen dat ook gebeurt. ‘Iedereen haalt er zijn eigen fantasiebeelden uit, projecteert er zijn of haar eigen verhaal op.’  Graag is ze ook een voorbeeld voor anderen; voor haar kinderen en voor volwassen met een laag zelfbeeld. ‘Je kunt meer dan je denkt, creativiteit zit in iedereen, en kunst verbindt. Precies de boodschap van ARToMoNDo !’

Sinds haar 30e is ze serieus met de kunst bezig. Naast tekenen en schilderen schrijft ze gedichten en maakt ze toegepaste kunst. Ze schildert in opdracht voor particulieren en bedrijven. Bij Kunstwerkt/ARToMoNDo zijn prachtige shirts en keramiek van haar te koop.