1 oktober, nieuwe expositie van Jos Konings bij Kunstwerkt

1 oktober, nieuwe expositie van Jos Konings bij Kunstwerkt

Expressief, los werk met lef geschilderd

Expressief, los en lef, deze drie termen zijn op Jos Konings (67) van toepassing. Hij maakt een bijzonder snelle carrière bij Kunstwerkt. De oud leerkracht basisonderwijs begon drie jaar geleden als autodidact bij Kunstwerkt en schildert de sterren van de hemel. Op groot formaat en in vlot tempo met oliepastels, acryl- en

olieverf schildert hij (stads-) landschappen, portretten, dieren en de onderwaterwereld. Zijn laatste werken zijn abstracte kleurvlakken met een losse toets. Zijn werk wordt steeds abstracter en minder figuratief. Naast verf, experimenteert Jos ook graag met andere materialen zoals meel, karton en vitrage. Schilderen maakt hem blij én werk maken voor anderen ook.

Ongeveer 30 doeken van zijn hand hangen in galerie Kunstwerkt, Nieuwstraat 20 in Deventer. De opening is 1 oktober as om 16.30 uur. Daarna is het werk nog te zien tot 8 november op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 16.30 uur.