De prijzen van de bladverzamelwedstrijd zijn uitgekozen

Deze 2 schilderijen zijn uitgekozen als prijzen voor de herfstbladwedstrijd van Cambio. Ze worden aan twee scholen gegeven. De linker is van Rudy Kommerkamp en de rechter van Arend Koetsier. Deze is vakkundig ingelijst door Sjoerd Mulder. Dank je wel mannen en gefeliciteerd!

Maandag 25 oktober was de jaarlijkse bladverzamelwedstrijd van de Deventer Schoon Familie begonnen.  Leerlingen van 17 deelnemende basisscholen uit de gemeente Deventer konden het afgevallen blad op stoepen, straten en pleinen verzamelen en in de bladkorf doen die bij de school staat. Bennie Bladman heeft alle kinderen opgeroepen om blad rondom de scholen op stoepen en in straten te verzamelen. Het is elk jaar weer spannend: welke scholen gaan er winnen?

Er zijn eigenlijk twee wedstrijden: één voor de scholen het buitengebied en één voor de scholen in de stad. In het buitengebied ligt immers veel meer blad, dat zou de wedstrijd niet eerlijk maken.
De leerlingen verzamelen (eventueel met hulp van ouders, team en omwonenden) het blad dat in die weken op straat en op de stoepen ligt. Ze mogen zakken met blad van huis meenemen, maar met de hele klas in de straten rondom de school gaan harken en vegen is ook een heerlijke herfstklus en levert heel veel blad op.

Tuinen en parken

De leerlingen doen het blad (uiteraard zonder zakken en ander afval) in de bladkorf. In de tuinen en parken mag het lekker blijven liggen, daar is het goed om de grond te beschermen tegen de kou en dient het als (warme) schuilplaats voor veel kleine dieren. Het gaat er om dat het blad op straten, stoepen en pleinen wordt opgeruimd, want daar kan het gevaarlijke situaties opleveren, vooral bij slecht weer.

Finale

Op donderdag 4 november wordt het echt spannend! Dan vindt rond half één ’s middags de finale plaats  Om 12.30 uur wordt bij elke deelnemende school (voor de laatste keer) gemeten hoe hoog de bladberg is. Dat doet de bladambassadeur die aan de school is toegewezen door Bennie Bladman in samenwerking met de bladpeilassistent (de contactpersoon van de school). Natuurlijk hoopt Bennie Bladman dat tijdens deze spannende finale het hele team en alle leerlingen op het schoolplein staan. En hij vindt het heel leuk als ouders/verzorgers ook aanwezig zijn.
Na een klein kwartiertje weten we dan welke scholen zich de trotse winnaars van de Bladbokaal 2021 mogen noemen!