Expositie “Kracht & kwetsbaarheid in mens en dier”

Expositie “Kracht & kwetsbaarheid in mens en dier”

…van 18 maart tot 13 mei

 Lorá Uilenberg verbeeldt kracht & kwetsbaarheid in mens en dier

Lorá exposeert met houtbrandwerk, keramiek, schilderijen en presenteert haar vliegboekje met een geïllustreerd kort verhaal. De opbrengst is geheel voor het goede doel in Oost-Afrika. Met een Frans-Malagassische moeder en een Nederlandse vader, die dierenarts was, bracht Lorá een deel van haar jeugd door in Afrika. Daar ontstond haar liefde voor alle schepselen van deze aarde.

Na de Hogere tropische landbouwschool in Deventer werd haar pad toch in Nederland vervolgd. Ze werkte op diverse plekken, waaronder gedurende ca. tien jaar met veel liefde als groepsleidster buitenschoolse opvang.

Na intense levenservaringen is zij de kwetsbaarheid & kracht van de mens en met name de (Afrikaanse) natuur tegengekomen en gaan verbeelden. In deze tijd is erg zichtbaar hoe kwetsbaar de aarde met al haar bewoners is. Dankzij het bijzondere atelier Kunstwerkt kan zij haar dromen, die zij als kind had, en haar liefde nu in haar creaties verwerken.

Zowel huisdieren als wild hebben veel voor haar betekend. Van vriendschap, vreugde, troost, verwondering, bewondering, tot en met het van elkaar leren, “soms alsof je in een spiegel kijkt”. Dit heeft ze vooral ervaren in ontmoetingen met paarden. Een ander goed voorbeeld zijn de families van de Afrikaanse olifant; zij laten zien hoe mooi je kunt samenwerken.

Openingstijden expositie: donderdag en vrijdag van 10-16uur

Adres: Nieuwstraat 20 Deventer

Tel.: 06 45039037

Opbrengst van verkoop kunstwerken van de expositie gaat 1na aftrek van kosten naar  Gallmannkenya.org. Doel van deze organisatie is om met de lokale bevolking te zorgen voor natuurbehoud middels kunst, educatie en onderzoek.