Daar was ineens het grote gat in het hek. Ik was wel eerder hier gelopen, maar nooit eerder was het gat me opgevallen. Nieuwsgierig moest ik toch een kijkje nemen. Ik wist dat achter deze hek een grote tuin was. Naar tuinen kijken is een groot plezier voor me. Vroeger had ik zelf een grote tuin, waarin ik ook een kas had geplaatst. Fruitbomen, bomen, groenten, minstens één vijver, bloemen en zeker zo weinig mogelijk tegels, dat zijn “mijn” tuinen. Ik hou van de grote, kleurrijke boerentuinen. Toch wat ik zag door het gat, was niet wat ik had verwacht. Ook helemaal geen kleurrijke boerentuin. Maar kleurrijk was het wel en zo aanwezig, dat ik geen zicht meer had op het geheel van de tuin. En ook zo leuk, dat ik een foto moest maken.

Een Citroën eend! Schroot! Geen ramen meer! Met een houten dak. Bescherming? omdat de eend als schuur was gebuikt, of ??? Misschien ook een bed, maar dan moet je wel lang zijn. Maar het beste was, dat de eend was geverfd als een hippie-auto. Geweldig!

Wat verbergen en schuilen we er toch soms mooie dingen achter onze muren, schuttingen en hekken? Zou leuk zijn als we soms een klein kijkje lieten nemen!

Auteur Elke Pilz