Nieuwsbrief Najaar 2022

WE KRIJGEN EEN NIEUWE GALERIE!!

Nog dit jaar gaat de Kunstwerkt galerie op Nieuwstraat 33 open. We willen hier zogenoemde Art Brut exposeren van Kunstwerkt kunstenaars of andere Art Brut kunstenaars. We zoeken mensen die mee willen denken en helpen. Lijkt jou dat leuk? Meld je dan aan bij Chris of Marianne.

HET NIEUWE THEMA: ANIMAL FARM

Vanaf 1 oktober gaan we met dit thema werken. Over dieren en mensen en hun relatie. Teken, schilder, print, klei en bouw je dieren Op dit moment zijn de boeren erg in het nieuws en dan vooral de boeren met vee zoals koeien en varkens. Minder vlees eten is ook een hot item. We hebben zelf katten en honden die we vertroetelen en waar we zielsveel van houden. We bezoeken de dierentuin om exotische dieren te bekijken. Dieren zijn in ons leven alom aanwezig. Maar wat betekenen dieren eigenlijk voor ons? En in welke dieren herkennen we onszelf? Kortom, genoeg om over na te denken. We zijn benieuwd!

PAKJE KUNST: DIEREN IN EEN DOOSJE

Ken je Pakje kunst? Dat zijn kleine kunstwerkjes die in een soort van sigarettendoosjes in een sigaretten-automaat zitten. Momenteel hangt er een automaat bij boekhandel Praamstra. Voor 4 euro kan je een kunstwerkje ‘’trekken. ’Ter ere van de opening van onze nieuwe galerie willen we zo’n apparaat onze kant op te krijgen. Die we vullen met onze eigen kunstwerkjes. Omdat ons nieuwe thema dieren is, denken we aan ‘dieren in een doosje.’ De automaat is er nog niet maar we kunnen wel alvast beginnen. En ook als de automaat niet in onze nieuwe galerie staat kunnen de kunstwerkjes erin. Alleen wordt het doosje met jouw kunstwerkje dan misschien in Dordrecht getrokken. Of in Leiden. Ook leuk!

START MINDFULNESS OP 31 OKTOBER

Maandag 31 oktober start een training Mindfulness. Het is 8 keer op maandag-middag. Als je meer wilt weten voor die tijd neem dan wil de trainer Ingrid Bos een keer komen uitleggen. Het gaat iig door want we hebben 5 mensen: Anita, Hans, Marianne doen iig mee dus je kunt ook hen vragen. In het atelier hangt een informatie- en aanmeldformulier.

START URBAN SKETCHING OP DINSDAG 4 OKTOBER

Tekendocent Heleen komt weer terug en gaat ons ‘urban sketching’ leren. Snelle dagboekachtige tekeningen die je kunt accentueren met kleur. Ze doet dit om te beginnen, 6 keer op dinsdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur. Superleuk om te leren en om vrij te worden in tekenen. Doe je mee? Meld je aan. We gaan er vanuit dat je de serie van 6x meedoet.