Het Atelier
Dagbesteding

Ons atelier is opgezet als plek voor dagbesteding en arbeidsactivering. De deelnemers zijn divers in leeftijd en achtergrond. Dit betekent een mooie mix van mensen met verschillende mate van creatieve aspiraties. Het is een kleinschalige, veilige plek waar deelnemers zich creatief en persoonlijk kunnen ontwikkelen.

Groepen

Kunst maken geeft ruimte in je hoofd. Ruimte voor nieuwe ideeën. Ruimte voor jezelf. Door samen met andere mooie dingen te maken ontstaan nieuwe verbindingen. Ervaar het zelf. 

We werken in kleine groepen van maximaal 8 personen. Zo kun je individueel werken maar is er ook ruimte sociale contacten.

Begeleiding

We doen niet aan etiketten en iedereen is welkom in ons atelier. Ons uitgangspunt is dat je mag zijn wie je bent. We hebben een open en flexibele benadering van iedere deelnemer.  Door goed te kijken en te luisteren bieden we de begeleiding die gewenst is. Er is ruimte om ervaringen in de groep uit te wisselen, waardoor deelnemers ook veel van elkaar leren. We verwachten van de deelnemers een zelfstandige en open werkhouding.

Individuele begeleiding

Voor degene die dat nodig hebben, bieden we persoonlijk en ambulante begeleiding. Op persoonlijk of kunstzinnig gebied. Ook begeleiden we je individueel als je bijvoorbeeld door Nah niet in staat bent om je te concentreren in een groep. Je hebt hiervoor een aparte indicatie nodig van het sociaal team van de gemeente.

 Re-integratie

Voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt is het atelier een leerwerkplek voor sociale- en arbeidsactivering. We spreken dan vaak van beschut werk. Maar ook wanneer je tijdelijk buiten het arbeidsproces bent geraakt, kun je re integreren in het atelier of bij onze partners: De Fermerie en Nieuw Sion.