Wie zijn wij?

Marianne de Bakker

Ik ben in 2010 met Kunstwerkt, toen nog ARToMoNDo, begonnen. Als kunstenaar was ik vooral bezig met community-art; het verbinden van mensen door middel van kunst. En dat is ook wat we bij Kunstwerkt doen. Iedereen is welkom en leert zichzelf en de ander kennen door kunstzinnig en creatief bezig te zijn. Ik raak nog steeds ontroert als ik zie hoe mensen uit hun schulp kruipen, groeien en meer grip op hun leven krijgen door creatief bezig te zijn. Ik ben blij dat ik daaraan mag bijdragen. Verder ben ik een liefhebber van het werk van sommige van onze deelnemers; Art Brut, rauwe kunst.

 

Chris Visser

Als beeldend kunstenaar hou ik van het spelen met materialen, vormen en kleuren en het zoeken naar harmonie en spanning. Ik voel me dan een spelend kind in de zandbak. Dat is wat ik ook onze deelnemers bij Kunstwerkt wil laten ervaren, het ‘spelen’ met materialen, vormen en kleuren en daarbij je eigen beeldende ‘taal’ laten ontdekken. Ik weet uit ervaring dat tijdens dit proces het hoofd leeg wordt en het prettige gevoel van ‘flow’ ontstaat. Een gevoel dat ik onze deelnemers graag wil laten ervaren. Even je zorgen achter je laten. Samen met anderen werken, jezelf ontwikkelen, ontdekken wat je allemaal kunt, met een voldaan gevoel weer weggaan.

Dianne Hekkelman

Oorspronkelijk werkte ik in het onderwijs.Mijn hele leven heeft passie voor kunstzinnig/creatief bezig zijn  mij,  naast veel plezier en soms stuk inkomen , me vooral een mooie route en hulp geboden uit zeer moeilijke tijden. Na een diepe depressie lang geleden, besloot ik vanuit volledig isolement, een plek te vinden waar mijn passie wordt ingezet  als middel om mijn eigenwaarde, zelfvertrouwen  en gevoel van  verbinding met anderen te verhogen. Kunstwerkt (toen nog ARToMoNDo) is zo’n plek. Niet lang nadat Marianne de Bakker haar atelier begon, trad ik toe. Na vele jaren van meedraaien, coaching van haar en een re-integratietraject , werd ik er begeleider van een groep en begon ik ernaast een atelier aan huis in Terwolde. Dit onder de vlag van Kunstwerkt.  Met liefde , plezier en toewijding begeleid ik nu anderen met creatieve/ kunstzinnige projecten in een opmaat- begeleiding, vooral met het doel welbevinden, eigenwaarde (persoonlijke ontwikkeling)  te verhogen en het gevoel weer verbonden te zijn met anderen. “Thuis”voelen… want  KUNST…WERKT!! Lieve groet Dianne

Daniëlle van Strien

Ik ben in 2018 bij het team van Kunstwerkt gekomen, en begeleid met veel plezier deelnemers van de dagbestedingsgroepen in hun creatieve ontwikkeling.

Als beeldend kunstenaar en docent werk ik alweer 25 jaar, en deel graag mijn kennis en liefde voor mijn vak. Ik teken, schilder, fotografeer en maak grafiek.

Ieder mens is anders, ieders achtergrond ook. Mijn missie is om elke deelnemer creatief te laten bloeien en te zoeken waar kracht en eigenheid ligt. Ik leg graag contact met iedereen en probeer te zorgen voor een prettige en open sfeer waarin ieder kan gedijen en ontwikkelen.