Wie zijn wij?

Marianne de Bakker

Ik ben in 2010 met Kunstwerkt, toen nog ARToMoNDo, begonnen. Als kunstenaar was ik vooral bezig met community-art; het verbinden van mensen door middel van kunst. En dat is ook wat we bij Kunstwerkt doen. Iedereen is welkom en leert zichzelf en de ander kennen door kunstzinnig en creatief bezig te zijn. Ik raak nog steeds ontroert als ik zie hoe mensen uit hun schulp kruipen, groeien en meer grip op hun leven krijgen door creatief bezig te zijn. Ik ben blij dat ik daaraan mag bijdragen. Verder ben ik een liefhebber van het werk van sommige van onze deelnemers; Art Brut, rauwe kunst.

 

Chris Visser

Als beeldend kunstenaar hou ik van het spelen met materialen, vormen en kleuren en het zoeken naar harmonie en spanning. Ik voel me dan een spelend kind in de zandbak. Dat is wat ik ook onze deelnemers bij Kunstwerkt wil laten ervaren, het ‘spelen’ met materialen, vormen en kleuren en daarbij je eigen beeldende ‘taal’ laten ontdekken. Ik weet uit ervaring dat tijdens dit proces het hoofd leeg wordt en het prettige gevoel van ‘flow’ ontstaat. Een gevoel dat ik onze deelnemers graag wil laten ervaren. Even je zorgen achter je laten. Samen met anderen werken, jezelf ontwikkelen, ontdekken wat je allemaal kunt, met een voldaan gevoel weer weggaan.

Dianne Hekkelman

Oorspronkelijk werkte ik in het onderwijs.Mijn hele leven heeft passie voor kunstzinnig/creatief bezig zijn  mij,  naast veel plezier en soms stuk inkomen , me vooral een mooie route en hulp geboden uit zeer moeilijke tijden. Na een diepe depressie lang geleden, besloot ik vanuit volledig isolement, een plek te vinden waar mijn passie wordt ingezet  als middel om mijn eigenwaarde, zelfvertrouwen  en gevoel van  verbinding met anderen te verhogen. Kunstwerkt (toen nog ARToMoNDo) is zo’n plek. Niet lang nadat Marianne de Bakker haar atelier begon, trad ik toe. Na vele jaren van meedraaien, coaching van haar en een re-integratietraject , werd ik er begeleider van een groep en begon ik ernaast een atelier aan huis in Terwolde. Dit onder de vlag van Kunstwerkt.  Met liefde , plezier en toewijding begeleid ik nu anderen met creatieve/ kunstzinnige projecten in een opmaat- begeleiding, vooral met het doel welbevinden, eigenwaarde (persoonlijke ontwikkeling)  te verhogen en het gevoel weer verbonden te zijn met anderen. “Thuis”voelen… want  KUNST…WERKT!! Lieve groet Dianne

Daniëlle van Strien

Ik ben in 2018 bij het team van Kunstwerkt gekomen, en begeleid met veel plezier deelnemers van de dagbestedingsgroepen in hun creatieve ontwikkeling.

Als beeldend kunstenaar en docent werk ik alweer 25 jaar, en deel graag mijn kennis en liefde voor mijn vak. Ik teken, schilder, fotografeer en maak grafiek.

Ieder mens is anders, ieders achtergrond ook. Mijn missie is om elke deelnemer creatief te laten bloeien en te zoeken waar kracht en eigenheid ligt. Ik leg graag contact met iedereen en probeer te zorgen voor een prettige en open sfeer waarin ieder kan gedijen en ontwikkelen.

Elke Pilz

Al mijn leven speelt de creativiteit voor mij een grote rol. Ik ben Duits en was na mijn opleiding tot Operazangeres jaren op toneel actief.

In 1999 ben ik voor de liefde naar Nederland gekomen. Naar een aantal jaren mijn zieke man verzorgd te hebben, was ik mezelf kwijt geraakt. De creativiteit, creatief te kunnen werken bij Kunstwerkt, heeft me weer op de been geholpen en gezorgd dat ik mezelf weer terug vond. Bij Kunstwerkt voel ik me geaccepteerd met al mijn eigenheden en eigenwijsheden. Ik heb mijn eigen stijl kunnen ontwikkelen en cultiveren. Ik ben ook opgeleid tot docente en hou ervan anderen aan te leiden en ervaringen over te brengen en uit te wisselen.

Sinds kort werk ik bij Kunstwerkt ook als vrijwilliger. Het op de hoogte houden van onze digitale optredens b.v. “Kunstwerkt.info” is mijn taak. Bedankt Marianne en Chris voor het vertrouwen in me!

 

 

 

Alice Oortgiesen

Sinds juli kom ik op woensdagmorgen als vrijwilliger in het atelier van Kunstwerkt.

Vanaf dat ik heel jong was, ben ik bezig met kleuren: tekenen, schilderen, maar ook met textiele werkvormen.

Na de opleiding voor leerkracht heb ik tot 2016 in het basisonderwijs gewerkt. Al mijn creativiteit kon ik, naast de kennisvakken, kwijt in teken- en handvaardigheidslessen: samen met de leerlingen allerlei technieken en ideeën gebruiken!

Daarnaast vergrootte ik mijn kennis en vaardigheid via cursussen, teken-/schilderlessen en workshops.

Het liefst werk ik met olieverf, materiaal waar ik steeds in en mee door kan werken. Maar met andere materialen, zoals aquarelverf, ecoline, (pastel-)krijt en potlood werk en experimenteer ik graag. De laatste tijd schilder ik soms ook acryl. Daarbij gebruik ik soms onconventionele middelen, zoals risotto-rijst, grof zeezout, repen stof of verpakkingsmateriaal (bubbeltjes plastic).

Kleuren spelen daarbij een grote rol, vooral de kleur blauw!
Mijn inspiratie haal ik uit de natuur, gemaakte reizen of foto’s/artikelen uit kranten en tijdschriften.

Ik hoop, dat ik het plezier, dat ik heb bij het maken van mijn werken, ook bij de deelnemers van Kunstwerkt kan uitstralen.