Opening expositie Huis en Thuis

Opening expositie Huis en Thuis

Wat doe je als je binnen moet blijven omdat er buiten een virus rondwaart.

De deelnemers van atelier Kunstwerkt hebben net als velen tijdens de eerste lockdown wekenlang geisoleerd thuis gezeten. Dat was geen fijne tijd maar het was wel een mooie bron van inspiratie. Deelnemers hielden dagboeken bij en maakten werk van huis, tuin en keukenmateriaal. De resultaten communiceerden ze via Whats App. Twee mensen inspireerden elkaar door iedere dag een tekening, foto of haiku te maken. Deelnemers die wel naar het atelier kwamen, maakten daar huisjes van keramiek en mokken met huizenprint erop. Het veelzijdige werk is tot 23 december te zien bij Kunstwerkt (voorheen ARToMoNDo) aan de Nieuwstraat in Deventer. De Coronahuisjes en Coronamokken zijn te koop voor het goede doel; de opvang van mensen zonder thuis.

Twee maanden lang was Corona een thema voor  de deelnemers van atelier Kunstwerkt. Er werd gewerkt met allerhande materialen aan het thema dat de titel ‘Huis en Thuis’ mee kreeg. Wat betekende het voor je om al die weken geisoleerd thuis te moeten bijven. Ging je de ruimte thuis daardoor anders ervaren? Wat deed het met je om zo lang bijna niemand te zien, niemand te kunnen vasthouden, nergens naar toe te kunnen.

Hunderdwasser

Het werk van de architect en kunstenaar Hunderdwasser is gebruikt als inspiratiebron. In zijn werk staan vorm en kleur centraal. Hij schilderde op kleurrijke en uitbundige wijze huizen en maakte vaak gebruik van keramiek met harde kleuren. Hij geloofde dat er in de natuur geen rechte lijnen bestaan.

Het leverde interessante werkstukken op gemaakt van allerlei materialen. Er werden kommen gemaakt met afbeeldingen, teksten en illustraties. Maandenlang werden er kleine huisjes van keramiek gemaakt. Er werd geschilderd op hout en doek. En zelfs het gebruik van vilt, suikerklontjes en lege petflessen werd niet geschuwd.

Over dit thema werd een expositie samengesteld in de Nieuwstraat 20 in Deventer.

De opening van de expositie is op 13 november om 16.30 uur.

De expositie is te zien tot en met 23 december.  

Atelier Kunstwerkt is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 uur t/m 16.00 uur.

Welkom op deze exposite waar u zich thuis zult voelen.