nieuwe expositie 2 juni – 28 augustus

NIEUWE EXPOSITIE ART BRUT GEOPEND
De Stichting Art Brut Galerij (schuin tegenover het atelier van Kunstwerkt) heeft weer 4 nieuwe kunstenaars de kans gegeven hun werk te exposeren. De schilderijen, sieraden en objecten van Inge Kuypers, de eigenzinnig vormgegeven sterke karakters van Tirgre Pedro Odesek, het stevige werk van Ricardo de Weerd en houtgebrande portretten van Paulina Leiendecker hebben het thema Levenskracht gemeen.

Bent u een kunstkenner? Dan is een bezoekje zéker de moeite waard. Gaat u zelden naar een museum of expositie en weet u eigenlijk niet zoveel van kunst? Ook dan is deze expositie zéker het bezoeken waard, juist omdat ieders emoties wel door één van de vele kunstwerken worden aangeraakt. En kunstkenner of niet: ook als vrijwilliger bent u van harte welkom bij de Stichting! Elke donderdag- en vrijdagmiddag en op zaterdag is de galerij geopend.

Inge Kuypers, exposeert in de Voor Kamer. Inge maakt schilderijen en sieraden en objecten en werkt daarbij met de meest uiteenlopende materialen. De symbolische waarde van die materialen vormen samen met thema’s als herinneringen en verlangens een verhaal, een betekenis, een beeld. De veranderlijkheid is in de kern de bron van haar werk.

Tirgre Pedro Odesek (artiestennaam voor Gerrit Peter Doekes) exposeert in de Eerste Kamer. Zijn portretten zijn innemend en houden je aandacht vast. Hij laat sterke karakters zien, eigenzinnig vormgegeven in kleurpotlood op papier, vaak gecombineerd met andere technieken. Zijn werken laten niet alleen de mooiste kanten van het bestaan zien, maar ook de wilskracht en veerkracht die ons in staat stellen om te groeien en te overleven.

Ricardo de Weerd, wiens werk te zien is in de Tweede Kamer, is een meester van het hergebruik, creëert opmerkelijke sculpturen uit voornamelijk gevonden afvalmaterialen. Ricardo werkt vanuit een sterke innerlijke drijfveer. Zijn werk, dat letterlijk en figuurlijk stevig is, laat zijn reflectie zien op zichzelf en op de wereld. Hij herinnert ons eraan dat kunst in de meest onverwachte vormen kan verschijnen.

Paulina Leiendecker sluit de rij in de Derde Kamer. In haar wondere wereld zien we haar voorliefde voor het werken met de houtbranderspen. Paulina heeft zich de bijzondere kunst van de pyrografie eigen gemaakt en samen met haar scherpe observatie slaagt zij erin de houtbrander te laten doen wat zij in haar hoofd heeft. Wie haar werken ziet, ziet Paulina daar in terug.